Mainos
Mainos

Vanhempien toivo alkaa hiipua - kymmeniä lapsia yhä kateissa

Nigeriassa vanhempien toivo alkaa hiipua siepattujen lastensa suhteen.

Islamistikapinalliset sieppasivat reilu viikko sitten yli 230 nigerialaista koulutyttöä kesken koulupäivän. Päivien kuluessa lasten vanhemmat alkavat olla epätoivoisia sen suhteen, että näkisivät vielä lapsensa, vaikka hallitus vakuuttaakin löytävänsä heidät.

Sieppausten takana on ääri-islamilaisten Boko Haram -ryhmittymä, jonka tavoitteena on perustaa Pohjois-Nigeriaan oma valtio, jossa noudatettaisiin tiukkaa Sharia-lakia.

Asemiehet piirittivät ainoan alueella enää toimivan koulun juuri kun 16-18 -vuotiaat oppilaat olivat lopettamassa koettaan.

Boko Haram vastustaa tiukastu läntistä koulutusta ja naisten opiskelua ylipäänsä.

Lasten vanhemmat ovat yrittäneet haravaoida läheisiä metsiä, joissa kapinallisten uskotaan piileskelevän, toivo alkaa kuitenkin hiipua.

– Vaimoni aneli, että pääsisi mukaan etsimään, vaikkei hän ole pystynyt syömään mitään tapahtuneen jälkeen. Tyttäremme on vasta 16-vuotias ja ollut kateissa jo 11 päivää, maanviljelijä isä kertoo sanomalehti Guardianille.

Osa siepatuista tytöistä pääsi pakenemaan sieppaajiltaa pian hyökkäyksen jälkeen.

Yksi paenneista kertoo, että hänen onnistui paeta kuorma-autosta, kun kapinalliset pysähtyivät hyökkäämään alueen kyliin. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme