Mainos
Mainos

Vanhoillisten uskotaan voittavan Iranin vaalit

Uudistusmieliset puolueet boikotoivat tänään Iranissa järjestettäviä parlamenttivaaleja. Maan hengellinen johtaja ajatollah Ali Khamenei kehottaa kansalaisia kuitenkin äänestämään. Vaalihuoneistot sulkevat ovensa iltapäivällä puoli viideltä.

Vanhoillisten uskotaan voittavan Iranin parlamenttivaalit.

Johtavat uudistusmieliset puolueet boikotoivat tänään pidettäviä vaaleja sen vuoksi, että suurta osaa heidän ehdokkaistaan on kielletty asettumasta ehdolle. Asiantuntijat uskovatkin, että useat iranilaiset jättävät äänestämättä. Tämän vuoksi valta on siirtymässä parlamentissa presidentti Mohammad Khatamin johtamilta uudistusmielisiltä vanhoillisille.

Uudistusmieliset ovat syyttäneet vanhoillisia vaalien peukaloimisesta varmistaakseen valtansa parlamentissa. Uskonoppineiden muodostama valvojien neuvosto eväsi alkuvuodesta ehdokkuuden parlamenttivaaleissa 2300:lta pääosin uudistusmieliseltä ehdokkaalta. Lisäksi sadat ehdokkaat ovat vetäytyneet vaaleista vastalauseena neuvoston päätökselle.

Ajatollah Khamenei kehotti kansaa vaaliuurnille

Iranin hengellinen johtaja ajatollah Ali Khamenei on kehottanut kansalaisia äänestämään parlamenttivaaleissa ja hylkäämään uudistusmielisten opposition edustajien boikottivaatimukset. Khamenei kiirehti itse ensimmäisenä vaaliuurnille aamulla. Myös muut vanhoilliset uskonnolliset johtajat ovat neuvoneet ihmisiä äänestämään.

Vaalihuoneistojen ovet avattiin puoli seitsemältä Suomen aikaa ja ne suljetaan iltapäivällä puoli viideltä.


(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomi 20.02.2004).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme