Mainos
Mainos

Vankeina vapaassa Euroopassa

Eurooppaan tulee lähes päivittäin pienen kylällisen verran laittomia maahanmuuttajia Turkin ja Kreikan välisen rajan yli.

Osa tulijoista on pakolaisia, osa paremman elintason toivossa Eurooppaan pyrkiviä afgaaneja, somaleja ja muita afrikkalaisia. Useimmat juuttuvat Kreikkaan odottamaan turvapaikkapäätöstä ja etsimään epätoivoisesti mahdollisuuksia päästä Italian kautta Saksaan ja Pohjoismaihin - myös Suomeen.

Ateenassa harhailee kymmeniätuhansia maahanmuuttajia, joita järjestäytynyt rikollisuus käyttää hyväkseen ja joita osa kreikkalaista vihaa ja terrorisoi. Tilanne kärjistyy koko ajan.

Ihmisvirta Turkin kautta ei tyrehdy ja monet EU-maat, Suomi muiden mukana, palauttavat turvapaikan hakijoita alkuperäiseen saapumismaahan eli Kreikkaan. Länsimaisen demokratian kehdosta, vapaan Euroopan portista, on tullut monelle maahanmuuttajalle painajaismainen vankila.

Katso Tapio Nurmisen juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme