Mainos
Mainos

Vankien nälkälakko laajenee Guantánamossa

Enemmistö nälkälakkolaisista juo yhä, mutta kieltäytyy ruoasta. Vankileirin komentajan mielestä tarkoitus on kalastella huomiota.

75 vankia on aloittanut syömälakon Guantánamon vankileirillä Kuubassa, kertovat amerikkalaiset sotilasviranomaiset. Leirillä on jo ennestään muutama muu vanki, joita pakkosyötetään.

Guantánamon leiristä vastaava Yhdysvaltain laivaston komentaja Robert Durand pitää nälkälakkoa yrityksenä kalastella median huomiota ja painostaa Yhdysvaltoja vapauttamaan leirin vangit.

Guantánamossa järjestetään kesäkuussa sarja sotilaskomission kuulemistilaisuuksia, ja paikalle odotetaan paljon viestinten edustajia. Vankileirillä säilytetään 460 vihollistaistelijoiksi luokiteltua vankia.

Enemmistö nälkälakon aloittaneista vangeista kieltäytyy ruoasta, mutta juo edelleen. Osaa nälkälakkolaisista on alettu pakkosyöttää, mutta kukaan heistä ei ole välittömässä hengenvaarassa, Durand kertoo.

Guantánamossa vierailleiden riippumattomien lakimiesten mukaan vankileiriin on levinnyt laaja tyytymättömyys vankien oloista. Useimmat heistä ovat viruneet selleissä jo useita vuosia ilman syytteitä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme