Mainos
Mainos

Vankikarkuri kertoo hurjasta pakomatkasta: Meinasi jäädä kiinni kolmesti

Toisen New Yorkin vankikarkurin David Sweatin tila on vakaa. Poliisit ovat jo kuulustelleet Sweatia ja saaneet paljon uutta tietoa karkureiden matkasta.

ABC Newsin mukaan David Sweat on kertonut, että hänen kiinni jäämisensä oli lähellä kahdesti ennen pidätystä niiden kolmen viikon aikana, kun miehet olivat paossa.

Kun Sweatia ja hänen kanssaan karannutta Richard Mattia oli etsitty mökistä New Yorkin pohjoispuolella olevista metsistä, karkurit olivat olleet tarpeeksi lähellä kuullakseen poliisien keskustelun.

Sweat saatiin kiinni viime sunnuntaina ja häntä ammuttiin kahdesti, kun hän ei totellut poliisin pysähtymiskäskyjä. Matt löydettiin jo perjantaina ja hän kuoli pidätyksen yhteydessä saamiinsa vammoihin.

Karkurit olivat erkaantuneet toisistaan ensimmäisten pakoviikkojen jälkeen, sillä Matt hidasti Sweatin matkaa.

Pakoa harjoiteltiin etukäteen

Sweat on ABC Newsin mukaan paljastanut, että hän ja Matt harjoittelivat pakoa iltaa ennen suunnitelman varsinaista toteuttamista.

CNN kertoo, että kaksikon alkuperäinen suunnitelma oli matkustaa vankilapaon jälkeen Meksikoon, mutta suunnitelmia täytyi muuttaa sen jälkeen, kun vankilan räätäli Joyce Mitchell ei ilmaantunutkaan pakokuskiksi, kuten alun perin oli suunniteltu.

Mitchell on tunnustanut auttaneensa karkureita paossa. Hän tunnusti piilottaneensa vannesahanteriä jauhelihan sisään ja pyytäneensä vartijaa toimittamaan lihan vangeille.

Miehet olivat päässeet pakoon leikkaamalla aukon terässeinään ja sen jälkeen kulkemalla useita eri tunneleita pitkin vankilan ulkopuolella sijaitsevalle viemäriaukolle.

Sweatia odottaa eristysselli

David Sweat kärsii elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Hän ampui apulaisseriffiä 22 kertaa ja ajoi autolla tämän päältä vuonna 2002.

Vankilan entinen johtaja Jeff Dumas kertoo CNN:lle, että paon vuoksi hän joutuu luultavasti viettämään ainakin seitsemän vuotta eristyssellissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme