Mainos
Mainos

Vankilassa 28 vuotta huterin todisteiden - nyt vapaaksi

Yhdysvalloissa oikeus on vapauttanut miehen, joka istui miltei 30 vuotta vankilassa huterien todisteiden nojalla annetun kuolemantuomion vuoksi.

Anthony Ray Hinton, 58, on koko ajan vakuuttanut olevansa syytön.  

Mies oli tuomittu vuonna 1985 Alabamassa tehdystä kaksoismurhasta.

Ratkaiseva todiste häntä vastaan oli tutkimus, jonka mukaan surmaamisessa käytetyt luodit olivat peräisin hänen äitinsä luota löytyneestä aseesta. Tutkimustulos on osoittautunut kyseenalaiseksi.  

Miestä syytettiin kahden ravintolapäällikön surmaamisesta ryöstön yhteydessä. Silminnäkijöitä tai sormenjälkiä ei miehen nykyisen puolustuksen mukaan ollut.

Kun eräässä toisessa ravintolassa tapahtui vastaava ryöstöyritys, sen haavoittunut johtaja sanoi tunnistaneensa epäillyn. Mustaihoista Hintonia ei auttanut se, että hän sanoi olleensa samaan aikaan töissä aivan muualla ja hänen esimiehensä ja työtoverinsa vahvistivat alibin.  

Hintonin asianajaja sanoo miehen tulleen tuomituksi osittain ihonvärinsä vuoksi.  

- Rotu, köyhyys, epäpätevä oikeusavustaja, syyttäjän välinpitämättömyys, asianajaja luetteli syitä, miksi Hinton aikanaan tuomittiin.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot