Mainos
Mainos

Vankilassa käynnissä panttivankitilanne USA:ssa – yksi vartijoista vapautettu

Delawaressa Yhdysvalloissa sijaitsevassa vankilassa on parhaillaan käynnissä panttivankitilanne.

Kyseessä on James T. Vaughnin vankila, joka sijaitsee Smyrnan kaupungissa. Koko vankila yhdessä muiden osavaltion vankiloiden kanssa on nyt suljettu, Delawaren osavaltion edustaja tiedotti.

Paikallislehti DelawareOnline kertoo Delawaren vankilaviranomaisen kommentoineen, että "vangit ovat ottaneet rakennuksen valtaansa".

Panttivankitilanne sai alkunsa aamupäivällä paikallista aikaa. Yksi panttivankina olleista ja kahakassa haavoittuneista vartijoista vapautettiin tilanteen kestettyä muutamia tunteja.Uutiskanava ABC:n saamien tietojen mukaan panttivankeina on vielä neljä vankilan työntekijää.

DelawareOnline-julkaisu kertoo, että syynä panttivankitilanteelle olisi vankien vaatimus paremmista oloista.

Reutersin mukaan vankilasta otetuissa ilmakuvissa näkyy, kuinka parisenkymmentä miestä seisoo kolmessa ryhmässä vankilan alueella. Vielä ei ole selvää, kuuluvatko ryhmissä seisovat miehet vankeihin vai viranomaisiin.

Ei ensimmäinen panttivankitilanne

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun samassa vankilassa on käynnissä panttivankitilanne. Vuonna 2004 vanki otti panttivangikseen ja raiskasi vankilan naispuolisen työntekijän. Työntekijää pelastamaan tulleet poliisit ampuivat vangin kuoliaaksi seitsemän tunnin panttivankitilanteen päätteeksi.

James T. Vaughnin vankilassa on noin 2500 vankia, jotka ovat siellä erityisistä turvallisuussyistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme