Mainos
Mainos

Vankiloilla Britanniassa edessään uusi ongelma – huumeiden salakuljetus kalterien taakse ilmateitse yleistynyt

Britanniassa on tehty poikkeuksellisen kuuloinen huumetakavarikko. Huumeita kuljetettiin Pohjois-Lontoossa sijaitsevaan Pentonvillen vankilaan lennokein. Tämä on vanhojen vankiloiden yleistyvä ongelma.

Britanniassa poliisi on saanut haltuunsa kaksi lennokkia, jotka olivat matkalla Pohjois-Lontoossa sijaitsevaan Pentonvillen vankilaan.

Poliisin mukaan lennokit kuljettivat merkittävää määrää huumeita ja matkapuhelimia. Kaksi muuta vankilaan suunnannutta lennokkia pääsivät pakenemaan.

Poliisi oli päivää aikaisemmin havainnut epäilyttävän henkilön seisovan vankilan edustalla. Tämä oli paennut paikalta ennen poliisin saapumista, mutta oli jättänyt jälkeensä huumeita ja matkapuhelimia.

Poliisi ei ole tavoittanut miestä.

Operaatio lennokkisalakuljetuksia vastaan

Huumetakavarikko oli osa poliisioperaatiota, jossa poliisi tutki, millaisin keinoin laittomia aineita tuodaan vankilaan.

Varsinkin Englannissa ja Walesissa on havaittu, että lennokkeja on käytetty yhä useammin vankilasalakuljetuksissa. Viime vuonna lennokia käytettiin 33 salakuljetusyrityksessä, kun taas sitä ennen tapauksia on kirjattu vain muutamia.

Tavanomaisesti lennokit kantavat vankiloihin juuri huumeita, puhelimia ja latureita. 

Ongelma on yleinen vanhoissa vankiloissa, jossa muurit eivät ole korkeat ja joiden lähettyvillä on asutusta.

Kotkat avuksi?

Britanniassa vankeinhoitolaitos on myöntänyt olevansa uuden ongelman edessä, jonka hoitoon ei toistaiseksi ole lääkettä.

Nyt Britanniassa pohditaankin, pitäisikö maan seurata Hollannin esimerkkiä ja ottaa käyttöön kotkia, jotka voisivat toimia ilmatilan vartijoina ja estää lennokkeja saavuttamasta maaliaan.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme