Mainos
Mainos

Vapaaehtoiset korjaavat ja tarkistavat uutisten tietoja Krimillä

Ukrainassa sadat vapaaehtoiset ovat aloittaneet vastaiskun Venäjän propagandasotaa vastaan. Vapaaehtoiset pyörittävät sivustoja, jotka pyrkivät tarjoamaan tietoa Krimin kriisistä Ukrainan näkökulmasta.

Yksi vapaaehtoisvoimin pyörivistä sivustoista on StopFake.org, joka haluaa korjata uutisointia Krimistä. Sivusto toimii sekä englanniksi että venäjäksi ja se on suunnattu niin ukrainalaiselle kuin kansainvälisellekin yleisölle.

– Valtaosa kävijöistämme tulee nyt nimenomaan Venäjältä, sanoo sivuston koordinaattori Jevhen Fedtshenko. Hänen mukaansa Krim on vääristyneen uutisoinnin huipentuma.

– Vääristyneen tiedon korjaamisen tarve tulee jatkumaan vielä vuosia.

Toinen sivusto on Ukraine Crisis Media Center, jonka vapaaehtoiset järjestävät Krimin kriisiä koskevia tiedotustilaisuuksia poliitikkojen ja aktivistien kanssa.

– Meille ei makseta penniäkään, mutta olemme patriootteja ja ymmärrämme, että tämä on nyt velvollisuutemme, sanoi vapaaehtoinen Serhi Maljartshuk.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme