Mainos
Mainos

Vapaudenpatsaan kruunu pysyy suljettuna

Syyskuun 11. päivän iskut ovat jättäneet monia jälkiä Yhdysvaltoihin. Myös vapauden symboliin, Vapaudenpatsaaseen.

Vapaudenpatsaan kruunussa sijaitseva näköalapaikka on päätetty sulkea lopullisesti turisteilta. Yhdysvaltain kansallispuistoista ja nähtävyyksistä vastaavien viranomaisten mukaan näköalapaikka suljetaan siksi, että patsaan yläosan kapea porraskäytävä saattaisi hankaloittaa evakuointeja hätätilanteessa.

Kruunu on ollut suljettuna vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskuista lähtien, minkä jälkeen New Yorkin ja New Jerseyn kaupungit ovat taivutelleet hallitusta avaamaan turistien suosiman kohteen uudelleen.

Paloturvallisuusmääräysten mukaan patsas pitää saada hätätilanteessa evakuoitua kahdessa ja puolessa minuutissa. Viranomaisten mukaan jopa ihanteellisissa olosuhteissa laskeutuminen alas noin 60 metrin korkeudesta portaita pitkin vie viidestä kahdeksaan minuuttia, mistä syystä "patsaan sisusta ei ole turvallinen julkisessa käytössä".

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme