Mainos
Mainos

Vapauspuolue valittaa Itävallan presidentinvaalien tuloksesta

Itävallassa äärioikeistolainen Vapauspuolue on valittanut perustuslakituomioistuimeen maan presidentinvaalien tuloksesta. Puolue on johdonmukaisesti löytänyt ääntenlaskusta epäselvyyksiä.

Äärioikeiston ehdokas Norbert Hofer hävisi viime kuussa erittäin niukasti vihreiden tukemalle Alexander Van der Bellenille. Vapauspuolue on tämän jälkeen kertonut useaan otteeseen löytäneensä ääntenlaskusta epäselvyyksiä. 

Viranomaiset ovat kertoneet tutkivansa useita väitettyjä vaaliepäselvyyksiä. Suurimmaksi osaksi kyse on ollut siitä, että postiäänet on avattu liian aikaisin. 

Tuomioistuimen on tehtävä päätös asiassa 6. heinäkuuta mennessä. Teoriassa uusintavaalit voitaisiin määrätä osassa maata tai jopa koko maassa.

Alexander Van der Bellenin on määrä vannoa virkavala 8. heinäkuuta. Presidentinvirka on Itävallassa lähinnä seremoniallinen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme