Mainos
Mainos

Varapresidentti haavoittui lievästi Bagdadin pommiräjähdyksessä

Pommi-iskua pidettiin varapresidenttiin ja ministeriin kohdistuneena murhayrityksenä. Molemmat ovat shiiamuslimeja.

Irakin varapresidentti ja julkisten töiden ministeri ovat haavoittuneet lievästi Bagdadissa ministeriössä tapahtuneessa pommiräjähdyksessä. Räjähdys surmasi kuusi ihmistä.

Varapresidentti Abel Abdul-Mahdi oli käymässä ministeriössä, kun pommi räjähti. Shiiapuolueen kansanedustajan mukaan pommi oli piilotettu rakennuksen kattoon.

Sekä varapresidentti että ministeri Riad Ghraib vietiin tarkastettaviksi amerikkalaiseen sotilassairaalaan. He pääsivät nopeasti pois sen jälkeen kun todettiin, että he olivat saaneet vain hyvin lieviä vammoja.

Yhden silminnäkijän mukaan räjähdys heitti Abdul-Mahdin vasten seinää, ja kaikki hänen henkivartijansa ryntäsivät suojaamaan häntä.

Pommiräjähdystä pidettiin ilmeisenä varapresidenttiin ja ministeriin kohdistuneena murhayrityksenä. Molemmat kuuluvat Irakin suurimpaan shiialiittoumaan.

Räjähdyksessä haavoittui kolmisenkymmentä ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme