Mainos
Mainos

Varastetut Munchin taulut löydettiin, useita pidätetty

Kolme varastettua Edvard Munchin taideteosta on saatu takaisin, ilmoitti Norjan poliisi illalla. Samalla poliisi kertoi, että useita ihmisiä on pidätetty varkauden yhteydessä.

Munchin taulut varastettiin Mossin kaupungissa sijaitsevasta hotellista maanantain vastaisena yönä. Varkaat veivät yhden Munchin akvarellin ja kaksi litografiaa, mutta mikään varastetuista tauluista ei lukeutunut Munchin tunnetuimpiin teoksiin. Norjan television tietojen mukaan arvokkain tauluista oli vuodelta 1915 peräisin oleva Sininen leninki -akvarelli.

Kaksi sorkkaraudoin varustautunutta miestä murtautui hotelliin ja otti taulut seinältä. Miehet pakenivat sen jälkeen kun hotellin omistaja yllätti heidät myöhään sunnuntaina. Hotelli omisti seitsemän Munchin työtä ja piti niitä esillä ilman tehostettuja turvajärjestelyjä.

Elokuussa Oslon Munch-museosta varastettiin kymmenien miljoonien eurojen arvoiset taulut Huuto ja Madonna. Molemmat maailmankuulut taulut ovat yhä kateissa.

(MTV3-STT-NTB-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme