Mainos
Mainos

Värikuulasotaa ollaan kieltämässä Saksassa - lietsoo väkivaltaa

Saksan hallitus on pääsemässä yksimielisyyteen maan aselakien tiukentamisesta.

Lakiehdotukseen sisältyy muun muassa värikuulasodan kieltävä kohta, mikä on herättänyt maassa vastustusta. Lain laatijoiden mielestä laji lietsoo tappamaan. Värikuulapeli on myös Suomessa varsin yleinen harrastus.

Aselain tiukennukset saatiin sorvattua kuntoon vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun 17-vuotias Tim Kretschmer surmasi 15 ihmistä Winnendenissä.

Poliisi valvomaan aseiden säilyttämistä

Saksassa käytiin ampumistragedian jälkeen vilkasta keskustelua siitä, kuinka aseen saaminen on nuorille niin helppoa.

Kretschmer sai aseen helposti isänsä asevarastosta. Verilöylyssä sai surmansa yhdeksän opiskelijaa ja sekä kolme opettajaa. Lisäksi hän ampui pakomatkallaan kolme ohikulkijaa ennen kuin surmasi lopuksi itsensä.

Lakiehdotus myös kieltäisi alaikäisiltä suurikaliiberisten aseiden käytön tarkkuusammunnassa. Lisäksi poliisien tulisi aiempaa tarkemmin valvoa aseiden asianmukaista säilyttämistä kotioloissa. Valvonta toteutettaisiin aseen omistajista laadittavan sähköisen tietokannan avulla.

Ehdotuksen mukaan myös laittomien aseiden omistajat voitaisiin jättää tuomitsematta, mikäli he ilmiantavat aseen myyjän viranomaisille.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme