Mainos
Mainos

Varoitus naisille: Taideprojektia varten pyydetyt käsi- ja jalkakuvasi ovat suuri fetissihuijaus

Uudessa-Seelannissa poliisi on varoittanut kansalaisiaan kansainvälisestä huijauksesta, jossa pyydetään kuvaamaan käsiä ja jalkoja taideprojektia varten. Asiasta kertoo brittilehti

Itsenäinen internetissä toimiva valvontajärjestö Netsafe New Zealand kertoo, että Uudessa-Seelannissa on tullut ilmi ainakin 20 tapausta, jossa naisille on luvattu rahaa, jotta he ottaisivat kuvia ja videoita käsistään ja jaloistaan. Uhreille oli kerrottu, että kuvat menevät taideprojektiin, mutta Netsafen mukaan kuvat päätyvät todennäköisesti kansainvälisille fetissi-sivuille.

Guardian kertoo, että naisille oli luvattu jopa 2000:sta aina 9000:een Uuden-Seelannin dollaria, eli noin 1000:sta 5000:een euroa, kuvista ja videoista, mutta rahat jäivät tulematta.

Radio New Zealandille eräs uhri kertoo, että aluksi kuvapyynnöt olivat yksinkertaisia, mutta kuvapyynnöt muuttuivat nopeasti yksityiskohtaisemmaksi, jolloin hän tuli epäluuloiseksi.

– Minua pyydettiin laittamaan sukkahousuja, käsineitä ja öljyämään jalkoja ja käsiä.

Guardian kertoo, että uhrit löydettiin ainakin osittain kansalliselta opiskelijatyö-sivustolta.

– Olemme tienneet tästä huijauksesta jo jonkin aikaa, mutta nyt joku on tullut esiin tapauksesta ja myös muut uhrit uskaltavat nyt tulla esiin. Saamme raportteja tästä nyt epätavallisen paljon, kertoo Netsafesta Sean Lyons Guardianille.

Lyonsin mukaan ainoastaan yksi uhreista on tähän mennessä kuitenkin löytänyt kuvan jalastaan fetissisivustolta. Netsafen Lyons sanoo, että uusiseelantilaiset eivät ole sen herkempiä internethuijauksille kuin kukaan muukaan maailman ihmisistä. Sen sijaan hän sanoo, että uusiseelantilaisille tyypillinen luotto toisiin ihmisiin tarkoittaa sitä, että he voivat olla helppoja kohteita huijauksille.

Uuden-Seelannin poliisista muistutetaan artikkelissa, ettei omia kuvia tai henkilökohtaisia tietoja kuulu lähettää tuntemattomille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme