Mainos
Mainos

Vartalonsiirtoja valmisteleva kirurgi: "Leikkaus mahdollistaa rikkaille ikuisen elämän"

Koko vartalon siirtoa kirurgisesti ihmiseltä toiselle suunnittelevalle italialaiskirurgille on tullut runsaasti yhteydenottoja uutta kehoa haluavilta varakkailta ihmisiltä.

Uutistoimisto Efe:n haastattelema Sergio Canavero sanoo, että hän on saanut runsaasti yhteydenottoja ”uutta kehoa toivovilta rikkailta”. Asiasta kirjoittaa la Vanguardia-lehti.

Kritisoitu neurokirurgi uskoo, että vartalonsiirto antaa toivoa vakavasti vammautuneille liikuntakyvyttömille kuten selkärangastaan halvautuneille ihmisille. 

Ensimmäinen siirto jo 2017?

Canavero sanoo olevansa vakuuttunut siitä, että toimenpide on mahdollinen jo vuonna 2017. Hänen mukaansa ainoa este on ”ihmisten mielen rajoittuneisuus”.

– Koe tulee onnistumaan täydellisesti ja näytän sen koko maailmalle kesäkuussa, Canavero sanoo viitaten Yhdysvalloissa ensi kuussa pidettävään konferenssiin, jossa hän aikoo suunnitelmansa esitellä.

– Operaatioon tarvitaan kaksi ihmistä: yksi luovuttaa kehonsa ja toinen ottaa sen vastaan. Siirrettävä pää jäähdytetään 12 asteen lämpötilaan, minkä jälkeen molempien päät leikataan irti verisuonineen, lihaksineen ja luineen. Tämän jälkeen päästään vaiheeseen, jossa potilas saa uuden kehon, kiistelty neurokirurgi selittää.

Tämä on juuri se vaihe, joka kansainvälistä tiedeyhteisöä eniten arveluttaa: miten yhdistää selkäydin sekä ne miljoonat hermopäätteet, jotka mahdollistavat ihmisen liikkumisen?

Leikkaus maksaa 10 miljoonaa dollaria 

Canaveron mukaan liitäntäongelma ratkaistaan sillä, että hermopäiden yhdistämiseen käytetään erityistä ”liima-ainetta”, joka hänen mukaansa tulee mullistamaan lääketieteen.

–Toimenpide kestää muutaman päivän ja se on erittäin kallis. Operaatio maksaa 10 miljoonaa dollaria ja siihen tarvitaan 150 lääkärin ja avustajan joukko.

Canaveron mukaan tämä ei kuitenkaan ole ongelma. Hän kertoo että kymmenet lahjoittajat ovat valmiit rahoittamaan projektia ja niin ikään kymmenet lääkärit ympäri maailmaa ovat ilmoittaneet halukkuudestaan osallistua leikkaukseen.

Canaveron mielestä suurin este hänen suunnitelmilleen on ihmisten pelko ja se ihmisten ”henkinen rajoittuneisuus”. Canaveron mielestä leikkaus mahdollistaa myös elämän pitkittämisen ”ikuiseksi”.

– Yksi syy kritiikille on se, että ensimmäinen leikkaus avaa Pandoran lippaan. Vain rikkaat voivat saada uuden kehon, sillä he ovat ainoat, jotka voivat maksaa operaation. Voin vakuuttaa, että vaikka kuinka monet rikkaat ovat jo ottaneet minuun yhteyttä uuden kehon saamiseksi.

– Olemme matkalla siihen, että elämää voi jatkaa ikuisesti. Voin antaa 80 vuotiaalle uuden vartalon, jonka avulla hän voi elää vielä 40 vuotta, Canavero vakuuttaa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme