Mainos
Mainos

Varustelu on kiihtynyt Suomen lähialueilla – Lindberg: "Meidänkin on vaikea laskea omaa toiminnan tasoamme"

Suomen lähiympäristössä on huomattavasti enemmän sotilastoimintaa kuin edellisvuosina, ja kaikki Suomen naapurit ovat aktivoituneet puolustuksessaan. Myös Suomen on pakko pysyä tahdissa mukana, arvioi puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg Uutisextra-ohjelmassa.

Krimin valtauksen jälkeen puolustusympäristö on muuttunut – kaikki Suomen naapurit ovat aktivoituneet puolustuksensa suhteen.

– Suomen lähiympäristössä on huomattavan paljon sotilaallista aktiviteettia. Se on kasvanut Venäjän puolella, ja nyt Nato ja Yhdysvallat ovat tuoneet huomattavasti joukkojaan Baltiaan.  

– Yhdysvallat on tuonut myös merijalkaväen joukkoja Norjaan ja myös Ruotsi omalta osaltaan on aktivoitunut Gotlannin suuntaan. Joka puolella Suomen ympärillä toimitaan sotilaallisesti enemmän kuin joitain vuosia sitten tehtiin, puolustuvoimain komentaja Jarmo Lindberg kuvailee. 

Lindbergin mukaan muutos on paitsi selvä myös sellainen, että Suomessakin puolustusvoimien tiedustelu- ja valvontajärjestelmien täytyy olla hyvässä valmiudessa.

– Meidän on tällä hetkellä kovin vaikea lähteä Suomen puolustusvoimissa toiminnan tasoa laskemaan, kun kaikki meidän ympärillämme ovat sen ajaneet niin ylös kun ovat ajaneet, Lindberg toteaa.


"Joukkojen lisäämisen trendi on ilmiselvä" 

Entä onko tässä olemassa varustelukierteen riski? Lindberg pitää varustelukierre-sanaa "dramatisoivana", mutta myöntää ,että kaluston ja joukkojen selvä lisääntyminen on tosiasia.

– Joukkojen lisäämisen trendi tässä on ihan ilmiselvä. Minä sanoisin, että ei se mikään riski ole vaan se on parhaillaan toteutumassa, eli tänne tuodaan meidän lähialueille lisää joukkoja, lisää kalustoa. Jos sitä haluaa dramatisoida ja kutsua sitä kierteeksi, niin sitten täytyy katsoa tuleeko siihen seuraava osio ja onko se kierre joka jatkuu vai oliko tämä sitten tässä, Lindberg toteaa. 

Uutisextra Katsomo.fi-palvelussa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme