Mainos
Mainos

Vastaanottokeskusten vartiointia lisätty Ikea-puukotuksen jälkeen

Ruotsin poliisi on tehostanut turvapaikanhakijoita majoittavien vastaanottokeskusten valvontaa Västmanlannin läänissä.

Syynä on huoli mahdollisista kostoiskusta Västeråsin Ikea-tavaratalossa edellisenä päivänä tehdyn puukotuksen jälkeen.  

Hyökkäyksessä kuolivat Ikeassa asioineet 55-vuotias äiti ja hänen 28-vuotias poikansa. He valikoituvat uhreiksi ilmeisesti täysin sattumalta.   

-Mikään ei viittaa siihen, että epäiltyjen ja uhrien välillä olisi joku yhteys, kertoi syyttäjä Eva Morén lehdistötilaisuudessa.   

Veriteosta epäiltynä on pidätetty kaksi Ruotsista turvapaikkaa hakenutta miestä. Poliisin mukaan poliittista motiivia hyökkäykselle ei ole toistaiseksi syytä epäillä.  

Vaikka turvapaikanhakijoita ei ole toistaiseksi uhkailtu, poliisi päätti tehostaa alueen vastaanottokeskusten valvontaa.  

-On selvää, että pimeät voimat saattavat käyttää tätä väärällä tavalla hyväksi, poliisin päällikkö Per Ågren perustelee varotoimia.  

Muualla Ruotsissa lisävartiointia ei ole toistaiseksi katsottu tarpeelliseksi.  
  

Toinen kiistää, toinen kriittisessä tilassa  
  

Murhasta epäiltynä on pidätetty 23- ja 35-vuotiaat miehet, jotka asuivat läheisen Arbogan kunnan vastaanottokeskuksessa ja tunsivat toisensa. Miehistä vanhempi on kriittisessä tilassa kahakassa saamiensa vammojen takia, ja hänet on leikattu jo kahdesti. Poliisi ei ole suostunut kertomaan, miksi tai miten mies loukkaantui.  

Epäillystä nuorempaa on päästy kuulemaan, ja hän on kiistänyt syyllisyytensä. Mies on kertonut olleensa paikalla sattumalta. Poliisi otti miehen kiinni Ikean pihalla, kun hän oli juossut ulos tavaratalosta hyökkäyksen jälkeen. 

Miehillä ei ole entuudestaan rikosrekisteriä. Puukotuksesta ei heidän lisäkseen epäillä ketään muuta.  

Västeråsin Ikea pysyy toistaiseksi suljettuna, mutta kauppakeskuksen muut liikkeet ovat olleet auki. Asiakkaita on ollut kuitenkin liikkeellä tavanomaista vähemmän. Ikean lippu on laskettu puolitankoon.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme