Mainos
Mainos

Vastahakoinen Bush hyväksyi Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi

Presidentti George Bush on allekirjoittanut lain, jonka mukaan Yhdysvallat tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Odotettavissa on vastalauseiden ryöppy arabimaiden taholta. Bush allekirjoitti ulkoministeriön rahoitusta säätelevän lain jouduttuaan tilanteeseen, jossa hänen oli joko hyväksyttävä kiistelty lakiteksti tai käytännössä keskeytettävä Yhdysvaltain diplomaattinen toiminta.

Bush ilmoitti, ettei lain hyväksyminen merkitse muutosta Yhdysvaltain Lähi-idän-politiikkaan. Ulkoministeriön tiedottajan mukaan Yhdysvallat on edelleen sitä mieltä, että Jerusalemin lopullisesta asemasta on päätettävä israelilaisten ja palestiinalaisten neuvotteluissa.

Kongressi on vuosien ajan painostanut presidenttiä siirtämään maan suurlähetystön Tel Avivista Jerusalemiin, jonka Israel on julistanut "ikuiseksi pääkaupungikseen".

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme