Mainos
Mainos

Vastasyntynyt kuoli sairaalassa ilokaasun takia – toinen vammautui vakavasti

Australiassa vastasyntynyt vauva on menehtynyt ja toinen vakavasti loukkaantunut sen jälkeen kun molemmille oli annettu sairaalassa vahingossa ilokaasua hapen sijaan.

Tapaus sattui Bankstown-Lidcomben sairaalassa Sydneyssä, kertoo BBC.

Virhe johtui viallisesta kaasulinjasta. Lääkäri havaitsi ongelman toisen vauvan menehdyttyä äkillisesti.

New South Walesin terveysministeri Jillian Skinner on kertonut olevansa ”syvästi suruissaan traagisesta virheestä” ja määrännyt tapaukset tutkittavaksi.

– Pahoittelen syvästi, että nämä perheet joutuvat kärsimään näin tuhoisasta virheestä. New South Walesin terveysviranomaiset tulevat tekemään kaikkensa tukeakseen heitä, hän totesi.

Menehtyneen vastasyntyneen äiti Sonya Ghanem kommentoi hirvittävää tapausta australialaisen Channel 9- televisiokanavan haastattelussa:

–  Sanoin heille, että haluan nähdä hänet. Katsoin häntä täristen: ”Poikani, herää. Herää, herää, herää. Mitä he oikein tekivät sinulle?

Terveysministerin mukaan kaasuyhtiö ja sairaala olivat tarkastaneet ja hyväksyneet kaasulinjat. Kaasuyhtiö on esittänyt pahoittelunsa tapahtuneesta.

Vauvan menehtyminen sairaalassa tapahtui 13. heinäkuuta. Kriittisesti loukkaantunut vauva oli saanut ilokaasua vahingossa puolestaan kesäkuussa.

Channel 9-kanavan mukaan kyseessä on kaikkiaan kolmas kerta, kun sairaalassa on sattunut vastaava tapaus.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme