Mainos
Mainos

Vastaus ekotrendiin: Ensimmäinen turbo-Ferrari yli 20 vuoteen

Ferrari rikkoo uutuusmoottorillaan perinteitään ja varustaa autonsa turbolla ensi kertaa yli kahteen vuosikymmeneen – ekosyistä.

Nykytrendi vie autoja yhä energiatehokkaampaan suuntaan. Myös luksus- ja muskeliautovalmistajien on taivuttava trendiin, ja Ferrari on ratkaissut asian itselleen epätyypillisellä tavalla, turbomoottorilla. Sellaista ei ole nähty Ferrarissa sitten vuosimallin 1992 F40 coupen.

Tekniset tiedot

Moottori 90° V8

Iskutilavuus 3 855 cm3

Teho 560 hv

Vääntö 755 Nm

Paino 1625 kg

Huippunopeus 316 km/h

0-100 km/h 3,6 s

Hiilidioksidipäästöt 250 g/km

Kulutus 10,5 l/100km

Turbo kitkee bensanjanoa

California T -uutuusmalli esitellään tällä viikolla Geneven autonäyttelyssä. V8-moottorin ekotehokkuus näkyy mittaustuloksissa: 98-oktaanista bensiiniä kuluu 10,5 litraa sadalla kilometrillä, 15 prosenttia vähemmän kuin vapasti hengittävällä moottorilla varustetussa edeltäjä-Californiassa. Hiilidioksidipäästötkin putoavat, 299 grammasta per kilometri 250 grammaan kilometrillä.

Turbolaitteen idea on tuottaa pienestäkin moottorista runsaammin tehoa. Saavutetun tehonlisän sivuvaikutuksena on useilla automerkeillä ollut viiveellä kaasupolkimen painallukseen reagoiva moottori. Ferrari väittää California T:n esittelyn yhteydessä, että tässä moottorissa viivettä ei ole.

–     California T (moottori) on tulosta merkittävistä investoinneistamme tuote- ja teknologiainnovointiin, Ferrarin pääjohtaja Luca di Montezemolo sanoi viime kuussa.

Suorituskyvyssä ei ekoilu näy

Uuden Ferrarin suorituskyvyssä vihreämpi imago ei näy. Auto kiihtyy nollasta sataan 3,6 sekunnissa, 0,2 sekuntia nopeammin kuin vuonna 2012 esitelty Ferrari Californian edellinen kehitysversio.

Pakoputkistoa on muokattu äänekkäämpään suuntaan, sillä turbomoottori ei tuota luonnostaan yhtä jyhkeää jylinää verrattaessa vapaasti hengittävään moottoriin.

Eko-Ferrarin hintalapun uskotaan asettuvan Euroopassa samoille tienoille viimeisimmän Californian kanssa, noin 185 000 euroon. Tarkkaa hintaa Ferrari ei ole vielä ilmoittanut.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme