Mainos
Mainos

Vastiketeollisuus vesitti rintaruokintakampanjan USA:ssa

Washington Post -lehden saamien tietojen mukaan terveysministeriö oli suunnitellut mittavaa mainoskampanjaa pari vuotta sitten rintaruokinnan puolesta, mutta vastiketeollisuuden vastustuksen vuoksi kampanjan sävyjä lievennettiin. Tuolloinen sosiaali -ja terveysministeri Tommy Thompson saikin sittemmin vastiketeollisuudelta kirjeen, jossa se esitti "kiitollisuutensa siitä, ettei ministeriö pelotellut odottavia äitejä rintaruokintaan".

Äidinmaitovastiketeollisuus on pystynyt torjumaan Yhdysvaltain terveysviranomaisten yritykset saada rintaruokintaluvut nousuun. Washington Post -lehden saamien tietojen mukaan terveysministeriö oli suunnitellut mittavaa mainoskampanjaa pari vuotta sitten rintaruokinnan puolesta, mutta vastiketeollisuuden vastustuksen vuoksi kampanjan sävyjä lievennettiin.

Sosiaali -ja terveysministeriö oli kaavaillut laajaa ja varsin huomiota herättävää tv-kampanjaa; mainoksissa oli tarkoitus korostaa niitä vaaroja, joita imetyksen laiminlyönti tuo mukanaan. Lehden mukaan vastiketeollisuus palkkasi puolestapuhujakseen nimekkään republikaanin, joka ryhtyi lobbaamaan ministeriötä. Sen tuloksena kampanja vesitettiin varsin laimeaksi.

Tuolloinen sosiaali -ja terveysministeri Tommy Thompson saikin sittemmin vastiketeollisuudelta kirjeen, jossa se esitti "kiitollisuutensa siitä, ettei ministeriö pelotellut odottavia äitejä rintaruokintaan". Vastiketeollisuus huomautti myös, että mainoksissa "väitetään vastikkeita käyttävien äitien vaarantavan lastensa terveyden" ja että se voi johtaa joukkokanteisiin.

Vastiketeollisuuden vastaisku onkin nyt kongressin syynissä. Se tutkii tuolloisen lääkintöhallituksen pääjohtajan Richard Carmonan syytöksiä. Carmonan mukaan presidentti George W. Bushin hallinto torjui toistuvasti poliittisista syistä hänen pyrkimyksensä kansanterveyden kohentamiseksi.

-Tämä on merkittävä syytös sekaantumisesta poliittisesti asiaan, jolla voi olla vakavia kansanterveydellisiä seurauksia, kauhistelikin demokraatteja edustava kongressiedustaja Henry Waxman paljastuksia.

(MTV3-STT-PÄIVI SINISALO)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme