Mainos
Mainos

Vastine: UETD Finland ei ole Turkin valtapuolueen AKP:n kannatusyhdistys

MTV Uutiset julkaisi 25.7. uutisen, jossa UETD Finland -yhdistystä kutsuttiin Suomen AKP:n kannattajayhdistykseksi. AKP on uskonnollistaustainen valtapuolue Turkissa. 

UETD Finlandin mukaan määritelmä on virheellinen. Yhdistyksen mukaan sen toiminta ei pohjaudu mihinkään turkkilaiseen tai suomalaiseen puolueen kannatukseen, vaan demokraattisten arvojen kehittämiseen.

Yhdistyksen vastine:

"UETD Finland:in (Union of European Turkish Democrats ry:n) perustamisesta lähtien (2013), yhdistyksemme sääntöjen mukaan tuemme kansainvälisen kansojen välistä yhteisymmärrystä koskevan periaatteen pohjalta kulttuurin tasolla suomalaisten ja turkkilaisten välistä suvaitsevaisuutta mm. tukemalla turkkilaisperäisten suomalaisten integraatiota suomalaiseen yhteiskunnaliseen, taloudelliseen ja poliittiseen elämään.

Yhdistyksemme osallistuu julkiseen toimintaan turkkilaisperäisten suomalaisten asioiden osalta, jotta suomenturkkilaisten sosiaalinen, taloudellinen ja poliittinen integraatio toimisi suomalaisessa yhteiskunnassa mahdollisimman sujuvasti Suomen tulevaisuuden hyväksi. Päätavoitteema on suomenturkkilaisten yhteiskunnallisen tietoisuuden lisääminen ja jäsenpohjamme vuorovaikutuksen kehittäminen poliittisten toimijoiden, kunnallisten viranhaltijoiden kanssa."

Lähde: UETD:n MTV Uutisille lähettämä vastinepyyntö 


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot