Mainos
Mainos

Vatikaani hämmästelee Belgian kondomilausunnolle aikomia nuhteita

Vatikaani on hämmentynyt Belgian aikeista tuomita virallisesti paavin kohuttu kondomilausunto. Belgian parlamentti päätti äänin 95 - 18 vedota hallitukseen, jotta se "tuomitsisi paavin sopimattoman kannan" ja esittäisi Vatikaanivaltiolle virallisen protestin.

Roomalaiskatolisen kirkon johtaja tuomitsi äskeisellä Afrikan-matallaan kondomin käytön aidsin ehkäisemiseksi. Paavi sanoi Kameronin-lennollaan antamassaan haastattelussa, että aidsia "ei voi voittaa jakamalla kondomeja, jotka jopa pahentavat ongelmaa".

Paavin lausunto on herättänyt vihaa kaikkialla maailmassa.

Vatikaanin tiedottaja Federico Lomabardi sanoi, että Belgian parlamentin eilinen äänestys on herättänyt Vatikaanissa ihmetystä.

- Kaikissa demokraattisissa maissa on ymmärretty pyhän isän ja katolisen kirkon vapaus esittää näkemyksiään asioissa, joilla on selvä yhteys ihmisyyteen ja ihmiskunnan moraaliseen vastuuseen, Lombardi sanoi Vatikaanin radion haastattelussa.

Belgian pääministeri Herman van Rompuy antoi ennen torstain äänestystä ymmärtää tukevansa protestia, kunhan luonnoksen kuvailut paavin kannasta muutetaan "vaarallisesta ja vastuuttomasta" "sopimattomaksi".

Ranskan opetusministeri Xavier Darcos on aiemmin kutsunut paavin lausuntoa rikolliseksi. Lauantaina portugalilainen piispa Ilidio Leandro sanoutui avoimesti irti paavin kannasta ja sanoi, että ihmisillä, jotka sairastavat aidsia, on moraalinen oikeus käyttää kondomia sukupuoliyhdynnässä.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme