Mainos
Mainos

Vatikaani: Paavi ei esiinny huomenna

Aiemman suunnitelman mukaan paavi olisi itse tervehtinyt Pietarinaukiolle kokoontuneita uskovaisia huomenna.

Paavi Johannes Paavali II on Vatikaanin mukaan toipumassa, mutta hän ei kuitenkaan esiinny huomenna kuten oli suunniteltu. Hän ei myöskään osallistu ensi keskiviikkona paastonajan aloittavaan seremoniaan.

Paavi joutui tiistaina sairaalahoitoon flunssan ja hengitysvaikeuksien vuoksi. Vatikaani kertoi tänään, että paavi siunaa uskovaisia huomenna, mutta avustaja lukee paavin sijasta tervehdyksen rukouksen ja paavin puheen puolen päivän aikaan. Siunauksen järjestämisen yksityiskohdista ei kerrottu. Aiemman suunnitelman mukaan paavi olisi itse tervehtinyt Pietarinaukiolle kokoontuneita uskovaisia audio- tai videolinkin välityksellä.

Yli sata katolista, ortodoksista ja luterilaista piispaa osallistui paavin puolesta pidettyyn ekumeeniseen rukoushetkeen roomalaisessa Gemellin sairaalassa, missä paavia hoidetaan.

- Hän on toipumassa ja hän on onnellinen. Hän on hyvin innokas palaamaan (työhön), italialainen prelaatti Vincenzo Paglia sanoi vierailtuaan paavin luona rukoushetken jälkeen.

Paavi on 84-vuotias ja sairastaa Parkinsonin tautia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme