Mainos
Mainos

Vatikaanin talouspäällikköä syytetään useasta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Vatikaanin talouspäällikkö kardinaali George Pell saa syytteet useasta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Australiassa, poliisi kertoo. Sydney Morning Herald -lehden mukaan mukana on ainakin yksi raiskaussyyte.

Noin vuosi sitten poliisi kertoi tutkivansa syytöksiä, joiden mukaan Pell olisi käyttänyt lapsia seksuaalisesti hyväkseen.

Syytösten takana on ainakin kaksi nykyisin nelikymppistä miestä, jotka väittävät Pellin kourineen heitä 1970-luvun loppupuolella uimakeskuksessa Victorian osavaltiossa sijaitsevassa Ballaratissa. 

Pell joutunee oikeuden eteen 18. heinäkuuta kuulemista varten. 

Katolilaiset viranomaiset ovat sanoneet, että Pell kieltää syytteet. Heidän mukaansa Pell aikoo lähteä Australiaan puhdistamaan maineensa. 

– Hän on sanonut odottavansa pääsyä oikeuden eteen ja aikoo kieltää voimakkaasti kaikki syytteet, Sydneyn arkkihiippakunta sanoo tiedotteessaan. 

Kardinaali Pell on Australian korkea-arvoisin katolilainen kirkonmies. Hän toimi aiemmin arkkipiispana Australiassa.

Vuonna 2013 häntä vaadittiin eroamaan virastaan, kun hän oli kuultavana laajassa pedofiliaskandaalissa. Katolinen kirkko myönsi tuolloin, että Victorian alueella oli paljastunut yli 600 lapsen hyväksikäyttöä, joista vanhimmat olivat 1930-luvulta.

Pell ei kuulunut epäiltyihin, mutta hänen väitettiin yrittäneen peitellä pedofiliasyytöksiä. Pell on toiminut Vatikaanin talouspäällikkönä vuodesta 2014 alkaen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme