Mainos
Mainos

Vattenfall kaavailee lisäydinvoimaa Ruotsiin

Ruotsin ydinvoimaloiden suuromistaja - valtiollinen Vattenfall - on huolissaan perusvoiman riittävyydestä, kun maan nykyiset ydinvoimalat ovat tulossa elinkaarensa päähän.

Tänään Vattenfall kertoi aiesopimuksesta kemian- ja metsäteollisuuden suuryritysten kanssa. Korvaavaa sähköä tarvitaan vuoteen 2025 mennessä tuhannen megawatin verran ja nyt tutkitaan, miten tähän päästään.

- Teemme ennakkoluulottoman selvityksen perusvoimaan tarpeesta. Tekniikkaa ei ole vielä valittu. Ydinvoima on yksi vaihtoehto, mutta on muitakin, esimerkiksi biomassa, toimitusjohtaja Lars G. Johansson Vattenfallista sanoo.

Ruotsissa päätettiin 30 vuotta sitten kansanäänestyksen jälkeen, että ydinvoimasta luovutaan vähitellen kokonaan.

Maan porvarihallitus ilmoitti kuitenkin viime helmikuussa, että suljettavia ydinreaktoreita voi korvata periaatteessa uusilla. Aihe on Ruotsissa arkaluonteinen, sillä ydinvoima jakaa edelleen mielipiteet voimakkaasti myös puolueiden sisällä. Ydinvoimasta voi tulla vaaliteema ensi syksynä Rúotsissa.

Katso Kari Lumikeron raportti Tukholmasta

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme