Mainos
Mainos

”Vauvan joukkoraiskaus on miellyttävää ajanvietettä” – tuomari hyllylle kohuviestien takia

Etelä-Afrikassa rajujen, rasistisisten kommenttien esittämisestä epäilty valkoihoinen naistuomari on hyllytetty tapauksen tutkinnan ajaksi.

Korkeimman oikeuden tuomari Mabel Jansen oli kohua herättäneissään viesteissään sanonut muun muassa, että mustaihoisten kulttuurissa ”nainen on olemassa vain miellyttääkseen (miehiä). Piste.” Jansen oli todennut myös, ettei ole koskaan tavannut mustaa tyttöä, jota ei olisi raiskattu noin 12-vuotiaana.

Tuomari kommentoi lisäksi, että (mustaihoisille) murha ei ole mikään iso juttu ja että vauvan, tyttären tai äidin joukkoraiskaus on heille miellyttävää ajanvietettä.

Jansenin kommentit olivat osa keskustelua, jota tämä oli käynyt netissä yhteiskunta-aktivisti Gillian Schutten kanssa. Tuomarin mukaan kommentit oli sanottu luottamuksella ja jälkikäteen irrotettu täysin asiayhteydestään

Useat eteläafrikkalaiset ovat vaatineet kommentien julkitulon jälkeen Jansenin erottamista.

Maan oikeusmisnisteriön mukaan Jansen on nyt määrätty toistaiseksi virkavapaalle ja hänen tilalleen on nimitetty väliaikainen sijaistuomari.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme