Mainos
Mainos

”Vedä housut alas” – naiselle tehtiin ruumiinaukkotarkastus keskellä parkkipaikkaa

Yhdysvalloissa nainen syyttää Teksasin poliisia alentavasta ja liki raiskaukselta tuntuneesta ruumiintarkastuksesta. Poliisi oli tutkinut naisen ruumiinaukot keskellä bensa-aseman parkkipaikkaa, koska epäili tällä olevan huumeita.

– Se hävetti ja oli alentavaa, Charnesia Corley kertoo CNN:n haastattelussa.

– Tunsin oloni alhaiseksi ja avuttomaksi.

Tapaus oli sattunut liikennepysäytyksen yhteydessä Harris Countyssa kesäkuussa.

Miespuolinen poliisi oli pysäyttänyt Corleyn ja sen jälkeen tehnyt etsinnän tämän autossa, koska sanoi haistavansa siellä marihuanan.

Kun autosta ei löytynyt mitään, poliisi oli pyytänyt paikalle naispuolisen kollegansa.

– He veivät minut autoni viereen ja naispoliisi sanoi minulle ”Vedä housut alas”.

Käsiraudoissa ollut Corley oli sanonut poliisille, ettei hänellä ole alushousuja. Poliisi oli vastannut tähän, ettei se haittaa ja käskenyt tämän jälkeen naista kumartumaan eteenpäin.

– Kumarruin ja hän työnsi sormensa minuun. Pomppasin saman tien ylös ja sanoin: ”Ei! Mitä sinä teet? Et voi tehdä noin minulle”.

Poliisi vastasi naiselle voivansa tehdä mitä haluaa, koska kyseessä on huume-etsintä. Kun Corley vastusteli, paikalle kutsuttiin toinen naispoliisi suorittamaan etsintä loppuun.

– Tuntuu siltä kuin he raiskasivat minut, Corley kommentoi.

Naisen asianajajan Samuel Cammack III:n mukaan poliisin suorittama tarkastus keskellä parkkipaikkaa on perustuslain vastainen.

Harris Countyn sheriffinosastolta todettiin, ettei se pysty kommentoimaan tapausta, ennen kuin asian sisäinen tutkinta valmistuu.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme