Mainos
Mainos

Veitsimies hyökkäsi oppositioradioasemalle Venäjällä – haavoitti toimittajaa

Moskovassa mies on tunkeutunut Eho Moskvy -radioasemalle ja haavoittanut sen toimittajaa veitsellä kaulaan.

Radioaseman mukaan toimittaja Tatjana Felgengauer (Felgenhauer) on sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Vartijat taltuttivat hyökkääjän, ja hän on poliisin huostassa. Eho Moskvyn mukaan hänen henkilöllisyytensä on tiedossa.

Eho Moskvy on tunnettu kriittisestä suhtautumisesta Venäjän vallanpitäjiin. Felgengauer toimii yhtenä radioaseman varapäätoimittajista.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Felgengauer on toimittanut jo pitkään aamu-uutislähetystä ja hänen julkisella Facebook-sivullaan on tuhansia seuraajia. Hän on myös osallistunut opposition tapahtumiin.

Hyökkäyksen syystä ei ole vahvistettua tietoa. Lenta.ru kertoo, että alustavan tiedon mukaan kyse olisi henkilökohtaisista motiiveista. Oletus perustuu nimettömän viranomaislähteen tietoihin.

Toimittajiin kohdistuvat uhkaukset ja hyökkäykset eivät ole tavattomia Venäjällä. AFP:n siteeraaman tiedon mukaan hyökkäyksissä on vuodesta 1992 lähtien kuollut 58 toimittajaa.

Eho Moskvyllä työskennellyt Julija Latynina lähti tänä vuonna Venäjältä autoonsa ja kotiinsa kohdistuneiden hyökkäysten vuoksi.

Päivitetty kello 14:58 AFP:n tiedoilla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot