Mainos
Mainos

Veitsimies hyökkäsi sotilaiden kimppuun Brysselissä, pysäytettiin ampumalla – syyttäjä: Ilmeisesti terroriteko

Brysselissä on ammuttu sotilaiden kimppuun veitsen kanssa hyökännyt mies, kertoo Belgian yleisradioyhtiö RTBF. Syyttäjänviraston edustajan mukaan mies on kuollut sairaalassa ja hän uskoo veitsihyökkäyksen olleen terroriteko.

Belgian kriisikeskus kirjoittaa Twitterissä, että sotilaat taltuttivat hyökkääjän ja tilanne on hallinnassa.

– Tämänhetkisten tietojen perusteella hän oli 30-vuotias mies, jolla ei tiedetty olevan yhteyksiä terrorismiin, syyttäjänviraston edustaja kertoo Telegraphille.

RTBF:n mukaan sotilaat saivat haavoja käteen ja kasvoihin, mutta heidän vammansa eivät ole vakavia.

Tiedot tapahtumien kulusta ovat kuitenkin vielä epäselviä. Telegraphin haastattelema Freddie Martyn kertoo nähneensä paikalla runsaasti poliiseja.

– Hain juuri veljeni juna-asemalta. Näimme kaksi tai kolme ambulanssia, kolme armeijan koiraa, kymmenen poliisia ja saman verran sotilaita, Martyn kertoo.

– Ilmeisesti mies hyökkäsi sotilaan kimppuun machete-veitsen kanssa ja kaikki tapahtui hyvin nopeasti. He (sotilaat) luulivat hänellä olevan pommin. He ampuivat häntä kaksi kertaa, Martyn jatkaa.

Hyökkäys tapahtui illalla kello kahdeksan jälkeen paikallista aikaa.

Poliisin lisäksi sotilaat vartioivat Brysselin kaduilla, koska uhka-arviota on nostettu aiempien terrori-iskujen vuoksi.

26.8.2017 Klo 00:01 Juttua päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme