Mainos
Mainos

Velipuoli: Bin Laden ei ole miljoonaperijä

Osama bin Laden ei ole miljoonaperijä, ja hänen toimintaansa ovat rahoittaneet mahdollisesti Neuvostoliiton miehitystä Afganistanissa vastustaneet hallitukset 1980-luvulla.

Asiasta kertoi bin Ladenin velipuoli ranskalaisessa Le Point -julkaisussa tänään. Yesama Binladin vakuutti, ettei hänen velipuolensa ole perinyt satoja miljoonia dollareita isältään kuten on esitetty:

-Isäni oli kuninkaan ystävä ja luotettu. Hänen kuollessaan 1968 kuninkaasta tuli niin sanottu vartijamme. Perintöä ei koskaan jaettu.

Yesaman mukaan veljekset saivat vain jonkin verran käteistä. Hän arveli, että Osama on hyötynyt sen sijaan ulkomaisten hallitusten osoittamasta taloudellisesta tuesta neuvostomiehitystä vastustaneille joukoille.

Yesama kiisti niin ikään väitteet, joiden mukaan hänen saudiarabialainen sijoitusyhtiönsä olisi kanavoinut varoja velipuolensa johtamalle al-Qaida-verkostolle. Yesama kertoi nähneensä Osaman viimeksi vuonna 1981.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme