Mainos
Mainos

Velkaantuneet viljelijät myyvät vaimojaan Intiassa

Pohjois-Intian köyhimmissä kylissä velkaantuneet viljelijät käyttävät vaimojaan maksuvälineinä päästäkseen veloistaan. Selvitäkseen huonoista satovuosista viljelijät joutuvat turvautumaan lainaan, joka maksetaan takaisin hyvin korkealla korolla.

Jotkut viljelijät päätyvat työskentelemään lainaajalle ikuisesti maksaakseen velkansa takaisin, jotkut joutuvat turvautumaan muihin rajuihin keinoihin. Vaimojen myynti veloistaan pääsemiseksi on hyvin tyypillistä Bundelkhnadin alueella. Alue, joka ulottuu kahteen pohjoisimpaan osavaltioon Uttar Pradeshiin ja Madhya Pradeshiin on hyvin riippuvainen viljelystä ja sen onnistumisesta ,joten köyhyys koettelee aluetta usein.

Intian hallituksen raportissa vuonna 1998 kuvattiin aluetta taipuvaisena "raakuuksiin", kuten vaimojen ostoon ja myyntiin. Nämä naiset ovat myös hyvin alttiita väkivallalle ja seksuaaliselle hyväksykäytölle. Viranomaiset eivät kuitenkaan ole suostuneet arvioimaan, kuinka yleistä tämä on. Sosiaalityöntekijöiden mukaan syy ei ole vain köyhyys, vaan myös naisten alhainen asema köyhissä yhteisöissä.

Intian sosiaalisen tutkimuksen keskuksen työntekijä Ranjana Kumari kertoo, että velanmaksun välineiksi joutuneille naisille, jotka haluavat viedä asian oikeuteen on hyvin vähän tukea. Usein lukutaidottomat naiset nähdään vain taloudellisena taakkana. Valtio ja hyväntekeväisyysjärjestöt ovat yrittäneet auttaa ja kohentaa naisten asemaa alueella ja pikku hiljaa asenteetkin ovat alkaneet muuttua.

(MTV3 - CNN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme