Mainos
Mainos

Velkoja peritään Espanjassa silinterihatussa

Jos Espanjan talouden romahdustilasta tarvitaan lisätodisteita, niitä tarjoavat silinterihattuun ja frakkiin pukeutuvat velanperijät. 1930-luvun Fred Astairea muistuttavilla rahan karhuajilla pitää nyt kiirettä.

-Jo vuoden alussa havaitsimme, että palvelujemme kysyntä kasvaa, kertoo El Cobrador del Frac -firman kansainvälisen osaston johtaja Juan Carlos Granda.

Puulaakin ideana on lähettää karhumatkoille niin hienosti pukeutuneita miehiä, että pian kaikki arvaavat, millä asioilla hahmo on liikkeellä. Tämän on havaittu toimivan tehokkaana nöyryytyksenä velalliselle - moni mieluummin maksaa kuin kohtaa toistuvasti silinterihatun.

Granda hieroo nyt kämmeniään, sillä hänen mukaansa Espanjassa on edessä vuosien perintäruuhka. Espanjalaiset ovat velkaantuneet rajusti viime vuosien hyvän taloussuhdanteen ja helpon lainansaannin johdosta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme