Mainos
Mainos

Venäjä antaa Ukrainalle viikon lisäaikaa kaasuneuvotteluissa

Venäjä antaa Ukrainalle viikon lisäaikaa maiden välisissä kaasuneuvotteluissa.

Venäjä oli alun perin uhannut keskeyttää kaasutoimituksensa Ukrainalle huomenna, mutta saatuaan Ukrainan perjantaina maksaman noin 580 miljoonan euron maksusuorituksen Venäjä ilmoitti antavansa Ukrainalle viikon lisäaikaa.

Maat ovat neuvotelleet kaasukiistoistaan Brysselissä EU:n johdolla. Neuvotteluissa on keskusteltu Venäjän Ukrainalta haluamasta kesäkuun kaasutoimitusten ennakkomaksusta.

Venäjän ja Ukrainan kaasukiista kiinnostaa myös EU:ta, sillä noin 15 prosenttia unionimaiden käyttämästä kaasusta tulee unioniin Ukrainan läpi.

Venäjä nosti tuntuvasti Ukrainalta kaasusta perimäänsä hintaa sen jälkeen, kun presidentti Viktor Janukovitsh syrjäytettiin helmikuussa. Venäjän Ukrainalta perimä kaasuvelka onkin noussut useisiin miljardeihin euroihin. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot