Mainos
Mainos

Venäjä antoi Hodorkovskista kansainvälisen etsintäkuulutuksen

Venäläinen tuomioistuin on antanut kansainvälisen etsintäkuulutuksen ex-liikemies Mihail Hodorkovskista. Hän on öljy-yhtiö Jukosin entinen omistaja ja nyky-Venäjän johdon arvostelija.

Aiemmin tässä kuussa tutkintakomitea syytti Hodorkovskia vuonna 1998 tapahtuneen siperialaisen kaupunginjohtajan murhan järjestämisestä. Hodorkovskin tiedottaja kiisti syytteen ja kuvasi sitä poliittiseksi painostukseksi.

– Mihail Borisovitsh (Hodorkovski) ei aio millään lailla rajoittaa liikkumistaan Kremlin paholaisten hysteeristen tekojen takia, kertoo tiedottaja Kulle Pispanen uutistoimisto AFP:lle.

Hodorkovski istui vankilassa kymmenen vuotta muun muassa veropetoksista ja kavalluksesta. Hodorkovskin mukaan tuomio oli kosto hänen poliittisesta toiminnastaan.

Presidentti Vladimir Putin armahti Hodorkovskin kaksi vuotta sitten, minkä jälkeen hän muutti ulkomaille. Siellä hän on jatkanut Putinin arvostelua. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme