Mainos
Mainos

Venäjä arvosteli asetarkastajien johtajaa

Venäjä arvosteli tänään jyrkkäsävyisesti YK:n asetarkastuksia Irakissa johtavaa amerikkalaista Richard Butleria. Venäjän ulkoministeriö luonnehti sopimattomaksi Butlerin esittämää lausuntoa, jonka mukaan Irakilla on niin paljon biologisia aseita, että se pystyisi tuhoamaan koko Tel Avivin.

Venäjän ulkoministeriön tiedotuspäällikkö Valeri Nesterushkin myös, että Butler on ylittänyt valtuutensa pohtiessaan uusia toimia, joista YK:n turvallisuusneuvosto saattaa tehdä päätöksen. Butler sanoi alkuviikosta New York Timesin haastattelussa, että YK:n turvallisuusneuvosto saattaa sopia uusista pakotteista Irakia vastaan.

Nesterushkinin mukaan Venäjä ei ole suinkaan ainoa maa, joka on arvostellut Butlerin toimintaa. Nesterushkin sanoi Ranskan ulkoministeriön ja YK:n pääsihteerin ottaneen esille samansuuntaisia kantoja kuin Venäjä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme