Mainos
Mainos

Venäjä-asiantuntija: Spetsnaz-joukot nauravat Ruotsin puolustukselle

Venäläiset nauravat Ruotsin puolustukselle, kertoo Spetsnaz-erikoisjoukkoja haastatellut kirjailija ja Venäjä-asiantuntija Vera Efron ruotsalaislehdille.

Aftonbladetin haastattelussa Efron kertoo joidenkin venäläisten spetsnaz-sotilaiden myöntäneen hänelle avoimesti aiemmat harjoitukset Ruotsin aluevesillä.

- Useimmat vastasivat epämääräisesti, mutta jotkut vastasivat suoraan ”kyllä”, kun kysyin heidän harjoituksistaan täällä.

Kuka?

Vera Efron on syntynyt Siperiassa. Hän joutui muuttamaan Ruotsiin vuonna 1989, kun hän kritisoi voimakkaasti neuvostojärjestelmää. 

Efron on julkaissut kirjan muun muassa onnettomuuteen joutuneesta venäläisestä ydinsukellusvene Kurskista. 

Parhaillaan käynnissä olevasta sukellusvenejahdista Efron ei kuitenkaan halua syyttää Venäjää ennen kuin mitään todisteita on olemassa. 

Expressenin haastattelussa kirjailija kertoo, että aiemmin venäläiset arvostivat Ruotsin puolustusvoimia, mutta tänä päivänä he suorastaan nauravat ruotsalaisten puolustuskyvylle.

- Nyt he nauravat ja sanovat, että Tukholman saaristoon meneminen on kuin menisi ei-kenenkään-maalle, Efron toteaa lehdelle.

Efron väittää, että siitä syystä venäläiset ovat jo jonkin ehtineet kartoittamaan saaristoa ja opettelemaan piiloutumaan sinne.

Efron on syntynyt Siperiassa. Ruotsiin hän on muuttanut 80-luvun lopulla. Efron on kirjoittanut kirjoja muun muassa venäläisistä Spetsnaz-erikoisjoukoista, Tšetšenian sodasta sekä vuonna 2000 uponneesta venäläisestä Kursk-ydinsukellusveneestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme