Mainos
Mainos

Venäjä avasi viimein kaasuhanat

Venäläistä kaasua virtaa jälleen Ukrainan kautta Eurooppaan. Kaasu virtaa nyt ainakin Slovakiaan, Bulgariaan ja Unkariin.

Venäläisyhtiö Gazpromin mukaan toimituksia päästiin jatkamaan, kun Ukraina alkoi aamupäivällä ottaa kaasua vastaan. Kaasu virtaa nyt yhtiön mukaan täydellä teholla. Ukrainalainen Naftogaz on vahvistanut toimitusten alkamisen.

Itävallan kaasuyhtiö sanoi odottavansa kaasutoimituksia huomiseksi. Asiantuntijat ovat aiemmin sanoneet, että kestää noin puolitoista vuorokautta ennen kuin kaasua alkaa saapua Euroopan maihin. EU:n komission mukaan kaasukriisi on ohi vasta sitten, kun unionin omat tarkkailijat vahvistavat kaasun tulon.

Venäjä ja Ukraina allekirjoittivat eilen kymmenvuotisen sopimuksen kaasutoimituksista.

Venäjä keskeytti toimitukset Ukrainaan uudenvuodenpäivänä maiden välisten maksukiistojen vuoksi. Myöhemmin Venäjä keskeytti toimitukset myös Eurooppaan syyttäen Ukrainaa kaasun varastamisesta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme