Mainos
Mainos

Venäjä: Baltian maat joustamattomia

Venäjä syytti eilen Baltian maita joustamattomuudesta, koska ne ovat torjuneet Venäjän tarjoamat turvatakeet. Presidentti Boris Jeltsin esitti turvatakeita Virolle, Latvialle ja Liettualle viime kuussa, mutta kaikki torjuivat ne suoralta kädeltä.

-Reaktio ei osoita joustavuutta eikä tahdikkuutta Baltian diplomatiassa, sanoi Jeltsinin lehdistösihteeri Sergei Jastrzhembsky Kremlin lehdistötilaisuudessa. Venäjällä on nyt oikeus pitää tauko ja miettiä, miten tilanteessa seuraavaksi edetään, hän sanoi täsmentämättä sanojaan.

Jeltsin esitti tarjouksensa Liettuan presidentille Algirdas Brazauskasille tämän vieraillessa Moskovassa lokakuussa. Tarjoukseen sisältyi myös alueellista yhteistyötä, johon voisivat Venäjän mukaan osallistua myös Saksa ja Pohjoismaat. Tarjous ei ole kuitenkaan innostanut Pohjoismaita.

Myöskään Suomi ei kannata alueellisia turvallisuusjärjestelyjä Pohjolassa. Suomen kannan mukaan mahdolliset turvatoimet voidaan toteuttaa vain osana yleiseurooppalaista turvajärjestelmää.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme