Mainos
Mainos

Venäjä ei harkitse uutta tulitaukoa Syyriaan – syyttää Yhdysvaltoja

Venäjä ei tällä hetkellä harkitse uutta tulitaukoa Aleppoon, kertoo varaulkoministeri Sergei Rjabkov uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Rjabkovin mukaan tulitauko ei ole ajankohtainen ennen kuin Syyrian hallitusta vastaan taistelevat ryhmittymät saadaan kuriin.

Varaulkoministerin mukaan kapinalliset estivät siviilien evakuoinnin Alepposta edellisen, lauantaina päättyneen tulitauon aikana. Rjabkovin mukaan Yhdysvaltain johtama liittouma on keskittynyt arvostelemaan Venäjää sen sijaan, että yrittäisi vaikuttaa kapinallisiin.

– Kolmen päivän aikana sitä, mitä odotettiin tapahtuvan, ei tapahtunut, Rjabkov sanoi viitaten lauantaina päättyneeseen tulitaukoon.

Kremlin edustajan Dmitri Peskovin mukaan Yhdysvaltain johtama liittouma ei ole onnistunut tekemään selvää eroa maltillisten kapinallisten ja terroriryhmittymien välillä, minkä vuoksi hyökkäykset tiesuluille ja tarkastuspisteille jatkuivat koko tulitauon ajan.

Taistelut ja ilmaiskut Aleppossa ovat jatkuneet kiivaina sen jälkeen kun tulitauko päättyi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme