Mainos
Mainos

Venäjä ei lähetä joukkoja Kirgisiaan

Venäjän johtama entisten neuvostovaltioiden turvallisuusorganisaatio ei aio lähettää nopean toiminnan joukkoja Kirgisiaan tukahduttamaan levottomuuksia.

- Rauhanturvajoukkojen tuominen maahan ei ole toistaiseksi tarkoituksenmukaista, sanoo Kirgisian väliaikaishallituksen johtaja Roza Otunbayeva.

Kirgisia aikoo pitää kiinni uutta perustuslakia koskevasta kansanäänestyksestä, joka on suunniteltu pidettäväksi 27. kesäkuuta.

Kirgisian etnisissä levottomuuksissa on kuollut tähän mennessä ainakin 170 ihmistä Oshin ja Jalalabadin kaupungeissa. Silminnäkijöiden mukaan ilmapiiri Oshissa on tänään kuitenkin jokseenkin rauhoittunut. Kaupungissa on kuulunut enää satunnaisia laukauksia säännöllisen ammuskelun sijaan.

Väkivaltaisuuksien vuoksi yli 100 000 uzbekkia on paennut maasta Uzbekistanin puolelle. Uzbekistan on sulkenut rajan ja ilmoittanut ettei se pysty enää ottamaan lisää pakolaisia vastaan.

(MTV3 - Reuters - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme