Mainos
Mainos

Venäjä: Georgia ja Etelä-Ossetia uhkaavat suistua yhteenottoon

Georgian ja Etelä-Ossetian kesken uhkaa syntyä "laajamittainen" sotilaallinen yhteenotto, varoitti Venäjän ulkoministeriö tänään.

Venäjän tukema Etelä-Ossetia on kertonut kuuden ihmisen kuolleen Georgian alueelta tulleessa tulituksessa perjantaina. Georgia on kertonut vain vastanneensa tulitukseen Etelä-Ossetiasta.

Venäjän ulkoministeriö myötäili lausunnossaan Etelä-Ossetian ilmoittamia tietoja, joiden mukaan Georgia ryhtyi myöhään eilen siirtämään raskasta tykistöä ja muuta kalustoa lähelle Etelä-Ossetiaa.

Etelä-Ossetia on ilmoittanut myös ryhtyneensä evakuoimaan lapsia ja naisia Georgian uhkan alla olevilta alueilta. Evakuoituja on kuljetettu Venäjään kuuluvaan Pohjois-Ossetiaan.

Etelä-Ossetia on Abhasian tavoin virallisesti Georgiaan kuuluva alue. Kumpikin tavoittelee Venäjän tuella virallista eroa Georgiasta.

Neuvostoaikana Georgia kuului Neuvostoliittoon. Nykyisten riitojen taustalla on myös Georgian pyrkimys päästä läntisen sotilasliiton Naton jäsenmaaksi.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme