Mainos
Mainos

Venäjä haluaa kuulla Naton kannan Niinistön ehdotukseen

Venäjä haluaa kuulla Naton kannan presidentti Sauli Niinistön ehdotukseen lentoturvallisuuden parantamisesta Itämerellä. Venäjän ulkoministeriö kertoo asiasta tiedotteessaan.

Naton ja Venäjän yhteistyöneuvoston kokous on keskiviikkona. Venäjän presidentti Vladimir Putin on luvannut, että esitys otetaan siellä esille. Niinistö ehdotti Putinille Kultarannassa, että pimeitä lentoja ei enää Itämeren yllä lennettäisi, vaan koneet pitäisivät transponderit eli tunnistimet päällä.

– Pentagonilla ei ole aikomusta kytkeä transpondereita päälle tiedustelulennoilla Itämeren yllä Venäjän näköetäisyydellä, on korkea-arvoinen yhdysvaltalainen viranomainen sanonut venäläiselle puolustusasiantuntijalle Pavel E. Felgenhauerille.

Lähde puhuu nimettömänä Felgenhauerin yhdysvaltaiselle Jamestown Foundation -laitokselle kirjoittamassa artikkelissa. 

STT on pariin otteeseen yrittänyt saada transponderiasiaan Yhdysvaltain edustajan kommenttia. 

Uutistoimisto AFP:n mukaan Venäjän ulkoministeriö suomii tiedotteessa lisäksi Natoa keskittymisestä uhkaan, jota ei ole olemassa. 

– Sotilasliitto keskittyy vahvistamaan pelotteita vastatakseen Idästä tulevaan olemattomaan uhkaan sen sijaan, että tavoittelisi rauhan ja vakauden säilymistä Euroopassa, ulkoministeriö sanoo lausunnossaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme