Mainos
Mainos

Venäjä haluaa pysäyttää likaisen rahan

Venäjä on vakaasti päättänyt pysäyttää rikolliset rahavirrat ja estää niiden kulkeutumisen ulkomaille, sanoi pääministeri Vladimir Putin avatessaan G8-ryhmän oikeus- ja sisäministerien kokousta tänään Moskovassa.

-Etujemme mukaista on ennen kaikkea varmistaa, ettei likaista rahaa pestä muissa maissa. Olemme valmiita tukkimaan kaikki rikollisen rahan lähteet maaperällämme, Putin sanoi kokouksen avajaisissa. Moskova toimii isäntänä rikkaiden teollisuusmaiden ja Venäjän G8-ryhmän ministeritapaamiselle, jonka aiheita ovat mm. kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus ja rahanpesu.

Isäntämaan viranomaiset ovat viime aikoina joutuneet noloon tilanteeseen, kun Venäjä Kremliä myöten nousi maailmanlaajuisesti otsikoihin rahanpesuepäilyjen vuoksi. Putinin mukaan korruptiota vastaan voidaan taistella vain "taloussuhteiden läpinäkyvyyden ja avoimuuden keinoin". Hän muistutti myös, ettei mikään maa ole immuuni korruptiolle.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme