Mainos
Mainos

Venäjä harkitsee yhteistä joukko-osastoa

Venäjä suhtautui tänään varovaisen myönteisesti Yhdysvaltain ulkoministerin Madeleine Albrightin ehdotukseen yhteisestä prikaatista Naton kanssa. Korkea-arvoinen Venäjän asevoimien yleisesikunnan edustaja sanoi uutistoimisto Interfaxille, että Venäjä on valmis harkitsemaan ehdotusta.

Venäjä valmis harkitsemaan ehdotusta yhteisestä prikaatista Naton kanssa Edustajan mukaan prikaatin tehtävät tulisi rajata rauhaa vahvistaviin tehtäviin Bosniassa olevien Naton johtamien joukkojen tapaan. Jos prikaatilla ei ole selvästi määriteltyä tehtävää, Venäjä ei ole kiinnostunut, hän totesi.

Varaulkoministeri Nikolai Afanasjevski puolestaan pyysi Albrightia selventämään ehdotustaan, kun hän saapuu vierailulle Moskovaan huomenna. Afanasjevski sanoi, ettei Venäjän ulkoministeriö tiedä ehdotuksesta enempää kuin mitä lehdet ovat kertoneet. Albrightin on määrä tavata mm. presidentti Boris Jeltsin ja ulkoministeri Jevgeni Primakov. Hänen vierailunsa kestää kaksi päivää.

Albright esitti ajatuksen Naton ja Venäjän yhteisestä prikaatista eilen Brysselissä.
(STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme