Mainos
Mainos

Venäjä hinaa aktivistien laivan Murmanskiin

Venäjän rajavartiosto on uutistoimisto AFP:n mukaan ilmoittanut, että Greenpeacen Arctic Sunrise -alus hinataan Murmanskin satamaan jatkoselvittelyjä varten.

Murmanskin rajavartioston edustaja kertoi uutistoimisto Ria Novostille, että laivan kapteenia on kuulusteltu, mutta täysi tutkinta aloitetaan vasta satamassa.

Laiva on seilannut Venäjän pohjoisella rannikolla mielenilmauksena öljynporausyhtiö Gazpromia vastaan. Greenpeacen mukaan alus oli Venäjän merialueen ulkopuolella, kun venäläisviranomaiset valtasivat aluksen eilen illalla.

Greenpeace ei ole saanut yhteyttä alukseen, kertoo viestintäpäällikkö Juha Aromaa. Viime yönä laivalta saadun tiedon mukaan kukaan ei ole loukkaantunut.

Greenpeace kokoontui tänään Venäjän suurlähetystölle Helsingissä ja toimitti suurlähettiläälle kirjeen, jossa vaaditaan aluksen ja aktivistien vapauttamista sekä öljy-yhtiöiden toiminnan tutkimista. Aromaan mukaan vastaavia kokoontumisia on järjestetty tänään useissa maissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme