Mainos
Mainos

Venäjä huolissaan tshetsheenipakolaisista

Venäjän pääministeri Vladimir Putin on huolestunut Ingushiaan ja Pohjois-Ossetiaan paenneiden tshetsheenipakolaisten tilanteesta. Myös Ingushian hallituksen mukaan pakolaistilanne alueella on kriittinen, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Ingushian hallituksen mukaan Venäjään kuuluvaan tasavaltaan on paennut noin 160 000 tshetsheenipakolaista, joista vain 100 000 on rekisteröitynyt. Hallituksen mukaan Ingushiassa yritetään tehdä kaikki voitava, jotta pakolaiset saisivat jonkinlaisen katon päänsä päälle. Kuitenkin vain noin 12 000 pakolaista asuu rakennetuissa leireissä. Loput viettävät yönsä taivasalla tai autoissa. Alueella on pula ruoasta ja lämpimistä vaatteista.

Ingushian presidentti Ruslan Aushev on ehdottanut, että teltoista tehtäisiin lämpimämpiä, koska kukaan ei osaa arvioida, kuinka kauan pakolaiset joutuvat olemaan leireissä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme