Mainos
Mainos

Venäjä hylkäsi Viron-rajasopimuksen

Venäjän hallitus ei hyväksynyt Viron kanssa neuvoteltua rajasopimusta, koska sen johdannossa viitattiin Viron neuvostomiehitykseen.

Venäjän hallitus on hyväksynyt maan ulkoministeriön suosituksesta päätöksen olla hyväksymättä Viron ja Venäjän välistä rajasopimusta. Uutistoimisto Itar-Tass kertoi tänään, että Venäjän hallitus on tiedottanut päätöksestä Viron hallitukselle. Viron ulkoministeri Urmas Paet huomautti, että Venäjän päätös ei muuta Viron osalta mitään.

- Euroopan unioni tukee Viron kantaa ja edellyttää Venäjän allekirjoittavan sopimukset. Tämän ovat vahvistaneet myös EU:n ulkoministerit äskeisessä kokouksessaan, Paet sanoi.

Viro on jo aiemmin torjunut uusien neuvottelujen aloittamisen rajasopimuksesta.

Venäjä jäädytti sopimuksen hyväksynnän etenemisen, kun Viron parlamentti liitti sopimukseen johdanto-osan. Venäjä ei hyväksy sitä, että johdannossa viitattiin Viron neuvostomiehitykseen, koska tämä Venäjän mielestä avaisi tien Venäjään tulevaisuudessa kohdistuviin korvaus- tai rajanmuutosvaateisiin.

(MTV3-BNS-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme