Mainos
Mainos

Venäjä hyväksyi uuden talousohjelman

Venäjän hallitus hyväksyi vihdoin tänään uuden, pitkäntähtäimen talousohjelman. Suunnitelma on hyvin kunnianhimoinen. Sen tavoitteena on parantaa Venäjän yritysilmastoa ja kohentaa tuntuvasti elintasoa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Venäjän hallitus

Jos uusi talousohjelma onnistutaan toteuttamaan, kokee Venäjä melkoisen remontin lähivuosina.

Venäjän hallitus siunasi tänään itseasiassa kolme talousohjelmaa. Pitkäntähtäimen suunnitelman lisäksi se hyväksyi talousohjelman kahdelle lähivuodelle sekä lähivuosien toimenpidesuunnitelman.

Tavoitteena on kaksinkertaistaa Venäjän bruttokansantuote vuoteen kaksituhattakymennen menessä.

Jotta talouselämän pyörät saataisiin moiseen vauhtiin hallitus tarjoaa pitkän listan yritysilmastoa parantavia toimenpiteitä.

Hallitus aikoo tehdän vihdoinkin maan myynnin mahdolliseksi Venäjällä. Se aikoo myös säätää lain panttijärjestelmästä, mikä on luottomarkkinoiden kehittämisen perusedellytys.

Ohjelmaan on kirjattu myös aikomus supistaa Venäjän valtavaa virkamieskuntaa. Tavoitteena on niinikään vähentää tullimaksuja ja harventaa lisenssi-ja rekisteröintiviidakkoa.

Ulkomaisten invoistijien houkuttelemiseksi hallitus lupaa lisätä investoitisuojaa ja aikoo ottaa Venäjällä käyttöön kansainvälisen kirjanpitojärjestelmän.

Veronkannon tehostamiseksi Venäjällä luovutaan liikevaihtoon perustuvasta verotuksesta. Henkilöverotusta kevennetään myös roimasti ja luovutaan progressiivisesta verotuksesta. Tilalle tulee järjestelmä, jossa kaikkilla on sama veroprosentti. Tämä verouudistus on jo saanut parlamentin hyväksynnän.

Aika näyttää menevätkö muutkin talousohjelman edellyttämät lakiuudistukset yhtä kitkattomasti läpi Duumassa. Tosin uudistuksen kannalta on vielä ratkaisevampaa se, ryhdytäänkö uusia lakeja todella soveltamaan käytännössä

Venäjän yhteiskunnan raskassoutuisuuden tietäen liike-elämä on varmasti jo riumuissaan, jos edes osa toimenpidelistasta toteutuu.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme